fbpx
Blog

blog banner

Tu ce faci cand ai probleme? Adica mergi spre ele sau o iei la fuga in partea cealalta?
Am sa iti spun de la inceput – pentru ca altfel imi e frica sa nu fiu prinsa cu minciuna mai tarziu – eu nu „am probleme”. Nu imi amintesc de niciun timp in viata mea in care sa fi crezut asta.

Care sunt primele lucruri care iti vin in minte cand te gandesti la motivatia si motivarea oamenilor tai?
Poate crezi ca nici nu e nevoie de motivare – in fond, la mijloc e o relatie profesionala intre adulti. Sau poate ai la indemana o lunga lista de beneficii pe care le acorzi echipei; beneficii care uneori simti ca te impovareaza si uneori chiar vezi ca nu sunt apreciate.

I: “Vasile, du-te si adu scara. Vezi ca e in magazie, cum intri, in dreapta.”
Vasile cauta scara – cum i-ai zis, in magazie, cum intri, in dreata- dar nu e acolo. Vine fara ea: “Imi pare rau, dar n-am gasit-o”.
II: “Vasile, fara scara nu avem cum sa ajungem. Adu scara sa vedem cum facem”Vasile o cauta peste tot si pentru ca nu e de gasit hotaraste sa cumpere o scara.

Te invit să te gândești care ar putea fi lecțiile date de criza Covid-19?
Apoi întrebă-te, dintre toate aceste lecții, există ceva ce putem lua și folosi în perioada următoare sau chiar post COVID-19?

Stiu foarte multi oameni – poate ca si tu - care au intrat intr-un proces de dezvoltare personala dar, dupa ani de zile, sunt cam in acelasi loc. Si nu vorbim de cei care nu trec la actiune, ci chiar de oameni care aplica ceea ce stiu si tot nu par sa avanseze prea mult. Eu, una, aici am fost ani de zile.

Am mai povestit ca mult timp nu am stabilit un obiectiv clar si asta m-a tinut pe loc pentru ani buni pentru ca, asa cum spunea James Allen „pana cand gandul nu e legat de un scop, nu avem nicio realizare inteligenta”.

E clar, omul devine ceea ce gandeste; stim ca asa-i. Atunci de ce nu ne schimbam gandurile pentru a ne schimba viata? Ei bine, vointa libera e o posibilitate mai mult teoretica; in realitate tindem sa avem ganduri in armonie cu toate conditionarile si rezultatele noastre anterioare.

Stabilirea si indeplinirea obiectivelor sunt doua lucruri complet diferite – indiferent ca vorbim de business, sport, dieta, relatii.
De ce? Pentru ca stabilim obiective cu mintea constienta, dar le ducem la indeplinire cu mintea non-constienta – actiunile efective, comportamentul nostru este coordonat de mintea non-constienta.
De ce e asta important?

Trebuie sa faci ceea ce crezi ca nu poti face.
Eleanor Roosevelt a spus asta si cred ca avea dreptate, chiar trebuie sa facem ceea credem ca nu putem.

Nu mereu ceea ce auzim ne si spune ceva.
Adica idei cu totul exceptionale despre viata, frumusetea si echilibrul vietii, idei de afaceri sau moduri de ne elibera din capcane mentale auto-construite trec pe langa noi ca niste simple cuvinte goale