fbpx
Blog

blog banner

E clar, omul devine ceea ce gandeste; stim ca asa-i. Atunci de ce nu ne schimbam gandurile pentru a ne schimba viata? Ei bine, vointa libera e o posibilitate mai mult teoretica; in realitate tindem sa avem ganduri in armonie cu toate conditionarile si rezultatele noastre anterioare.

Si atunci de unde pornim pentru a face schimbarile de care avem nevoie?

A gandi pentru a produce alte rezultate trebuie sa fie un proces intentionat. Iata cativa pasi pe care ii poti parcurge frecvent, pentru a te asigura ca inaintezi spre obiectivul tau.

1. Care e un domeniu in care vrei ca lucrurile sa stea diferit?
[sanatate, bani, cariera/ afacere, familie si prieteni, distractie si odihna, dezvoltare personala]

2. Care e obiectivul concret?
• Ce vrei mai exact? Ia –ti timp pentru a formula obiectivul in termeni de rezultat final (nu de proces) si pune-i si o data limita.
• Ce inseamna pentru tine obtinerea acestui lucru?

3. Cum stau lucrurile acum?
Exploreaza realitatea curenta cu toate aspectele ei si stai departe de auto-judecata. Mentine o atitudine echidistanta, asa cum ai face pentru un prieten bun
ce ai incercat pana acum? // ce stii ca ai putea incerca dar nu ai facut-o inca? // ce te impiedica sa actionezi? // care dintre obiceiurile tale te ajuta/ care nu? // care este grija ta in legatura cu lucrul asta? // ce obstacole va trebui sa depasesti pe parcurs? // ce te-a ajutat mai de mult in depasirea obstacolelor?
Cum am actionat de la ultima analiza?

4. Ce optiuni sunt?
Ia in calcul absolut orice, acum doar explorezi posibilitatile ca si cum nu ar exista niciun fel de restrictie de resurse: ai tot timpul si toti banii din lume, ai acces la tot ce ai nevoie.

5. Alege un pas pe care il vei face.

6. Cum te asiguri ca te tii de plan?
Cea mai buna metoda pentru a ne asigura ca nu ramanem la stadiul bunelor intentii e sa avem un sistem de responsabilizare. Cine trebuie sa stie de planul tau?
Cine te ajuta sa mentii cursul?