fbpx
Blog

blog banner

Stii, azi e deja 3 ianuarie
Desi nu te cunosc, stiu sigur un lucru despre tine: iti doresti ca anul acesta sa fie unul bun, mai bun decat precedentul, la sfarsitul caruia sa fii multumit.

Daca esti ca majoritatea dintre noi, in perioada ce tocmai a trecut ti-ai facut un mic bilant, te-ai uitat la anul care tocmai s-a incheiat, ai sarbatorit reusitele si ai „rostogolit” restantele pentru anul urmator.  Ti-ai pus, poate, cateva dorinte noi pentru anul acesta.
Dar stii, ce? Azi e deja 6 ianuarie 2020. Ai inceput sa faci ceva pentru dorintele pe care le ai pentru anul acesta?
Cei mai multi oameni pretind ca isi doresc mai mult. In fond, cine nu vrea sa arate mai bine, sa se simta mai in forma, sa aiba mai multi bani, relatii mai bune, mai mult succes etc.? Cu totii ne dorim asta. Adevarul, insa, e ca simpla dorinta nu e este suficienta. Avem nevoie sa actionam. Trebuie sa actionam consecvent in directia visurilor noastre. Adica trebuie sa actionam zilnic si sa ne alegem actiunile pentru ca nu toate sunt in armonie cu ceea ce ne dorim.
Poate te gandesti ca stii asta deja. Stiu ca stii, nu despre asta e vorba. E vorba despre ceea ce faci cu ce stii.
Vezi, noi ne declaram dorintele si apoi ne comportam ca si cum simpla lor identificare le poate transforma in realitate. Continuam sa ne traim viata la fel ca mai inainte, asteptand totusi ca dorintele noastre sa devina realitate. Sau, ne mobilizam la inceput de an, facem eforturi, insa renuntam inainte sa apara rezultatele. Revenim la modul nostru obisnuit de viata.
Cred ca principalul motiv pentru care facem asta e ca nu ne dam seama ca pentru a produce schimbari in viata noastra – adica la nivelul rezultatelor pe care le obtinem – avem nevoie sa facem lucrurile diferit iar asta inseamna, inevitabil, sa facem cateva schimbari la noi: cum gandim, cum actionam, cum prioritizam cum ne mentinem in actiune.
Necazul cu dezvoltarea personala e ca, desi e singura care produce schimbari consistente si de durata, ele nu sunt instantanee; sunt rezultatul unei acumulari – al unui mod de a actiona diferit pe termen lung. Trecerea la un nivel nou pe care ni-l dorim in ceea ce priveste stilul de viata e reflectarea schimbarii modului in care intelegem sa traim, de fapt rezultatul unor noi obiceiuri.
Cel mai important lucru este sa incepem, fiindca doar asa vom prinde gustul. Realitatea e ca, atunci cand ne formam noi obiceiuri, trecem de la „trebuie sa” la „vreau sa ” si apoi la „de abia astept sa”. Totul e sa nu renuntam in prima etapa. Adevarul este ca-i aproape imposibil sa reusesti de unul singur sa devii constient si disciplinat. Daca mediul in cate iti petreci cea mai mare parte din zi nu te inspira sa te tii de rezolutiile tale, e foarte posibil sa renunti inainte sa vezi rezultatele si sa devii de neintors din drumul tau.
In 8 ianuarie, am dat startul un grup de dezvoltare personala care exact asta face: creeaza pentru tine mediul perfect in care iti poti defini cu maxima claritate obiectivele, poti identifica pasii concreti pe care ii ai de facut in perioada urmatoare, te responsabilizeaza fata de restul membrilor grupului sa ramai in actiune si, in acelasi timp, iti ofera sprijinul si ideile lor pentru a face asta. Iti fac cadou up apel de coaching gratuit si hai sa incepem!