fbpx
Blog

blog banner

Zilele trecute am discutat cu cineva intr-unul dintre programele mele despre ce ne tine motivati si cu motoarele turate atunci cand avem un obiectiv pe termen mai lung. Vreau sa impartasesc si cu tine unul dintre cele mai puternice instrumente nu doar pentru motivatie, ci pentru succes in general pe care il folosesc si eu.

Este vorba despre imaginea clara a ceea ce vrei sa obtii. Atunci cand vei fi avut deja succes, cand toate lucrurile la care visezi acum, pe care ti le doresti si la care lucrezi au devenit realitate, cum va arata viata ta?

Descrie in amanunt, folosindu-ti toate simturile, o zi din viata in care ceea ce doresti a devenit realitate. Ia in calcul sanatatea, hrana, relatiile, spatiul in care locuiesti, banii, familia, activitatea zilnica. Daca te gandesti putin, imaginea viitorului tau e ca un loc in care poti “merge in vizita”. Si e bine sa il vizitezi cat mai des posibil.

De ce e important si de ce te ajuta?

Vezi, noi functionam destul de mult pe pilot automat (peste 80% din timp, se pare) si functionam similar unui GPS: avem nevoie de doua coordonate foarte precise – unde suntem si unde vrem sa ajungem.

Daca destinatia nu e clara nu numai ca nu reusim sa ajungem, dar e foarte probabil nici sa nu pornim la drum. Nu stiu daca iti este familiar modul in care programele de mapare functioneaza, insa ceea ce fac e ca, dupa ce introduci locul in care esti si pe cel in care vrei sa ajungi, programul realizeaza drumul pe care trebuie sa il urmezi de “acolo”catre “aici” si nu invers cum, poate te-ai astepta. In acest fel economiseste foarte mult timp pe care l-ar pierde daca, pe drumul de “aici”catre “acolo”ar lua in calcul rute nepotrivite.

Prin “vizite” dese catre viata pe care ne-o dorim imprimam aceasta imagine in subconstient. Intocmai cum am imprimat tot ceea ce am invatat, toate obiceiurile si abilitatile noastre. Pun pariu ca atunci cand te speli pe dinti nu stai sa te gandesti cum trebuie sa faci asta. Cel mai probabil dimineata te gandesti care sunt lucrurile pe care vrei sa le faci in timpul zilei . Nu te gandesti cum te speli, e o actiune pe care ai transferat-o pilotului automat si pe care el o indeplinest e exemplar. Si exact asa se intampla si cand ii imprimi destinatia la care trebuie sa te duca.

Pe de alta parte, de cate ori “mergi in vizita” in viitor reusesti sa mai imprimi ceva in subconstientul tau: imaginea de sine imbunatatita, imaginea celui care ai nevoie sa devii pentru a face lucrurile sa se intample. E o parte importanta – fara ea e putin probabil sa reusesti sau, daca vei reusi, vei pati precum castigatorii la loto care pierd tot ce au foarte repede. Au ajuns la destinatie, dar nu au si devenit persoana care a ajuns la destinatie. Asa ca imaginea de sine ii aduce inapoi la “normal”.

Al treilea motiv (si ma voi opri aici, desi ar mai fi cateva) e ca, de cate ori “te intorci” de acolo esti entuziasmat, energizat, vezi lucrurile de la nivelul acela - mult mai sus decat esti acum. Si asta iti aprinde creativitatea, iti da curaj sa actionezi in prezent cu mintea celui care a reusit si nu cu perspectiva limitata de locul in care esti. Inevitabil, ceea ce ne dorim nu ne este tocmai la indemana – daca ar fi fost asa, am fi realizat deja lucrul acela. Avem nevoie sa lucram la noi si la visul nostru. Trebuie sa ne schimbam si asta e mereu inconfortabil; sa fim dispusi sa gresim si sa ne asumam riscuri. Din punctul in care suntem, ceea ce vrem nu pare mereu realizabil si poate ca si sacrificiile necesare par mari. Insa, din locul in care am “ajuns”deja perspectiva e diferita si tocmai de aceea actiunea devine posibila.

Te provoc sa clarifici ceea ce vrei si sa parcurgi cat mai des drumul de “acolo”catre “aici”.

Programeaza un apel gratuit de coaching

Programeaza o intalnire introductiva
Ne intalnim telefonic sau online ca sa poti afla mai mult despre acest proces unic care te ajuta sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie.

Evaluare aprofundata
Facem impreuna o evaluare atenta pentru a identifica ce te tine pe loc si pentru a vedea cum poti face progrese.

Descoperi care sunt pasii urmatori pentru tine
Intelegi care sunt pasii urmatori pe care ai avea nevoie sa ii faci pentru a incepe sa creezi rezultatele pe care le doresti.