fbpx

Sper ca sfarsitul de an te gaseste cu bine, esti vesel si sanatos alaturi de ai tai si te-ai bucurat in tihna de sarbatoarea Craciunului.
Daca esti si tu ca noi, ceilalti, ai primit

(si vei mai primi :) ) zeci de mesaje despre anul ce vine: sa fie bun, spornic, sa iti duca sanatate si implinirea tuturor dorintelor.
Ma simt obligata sa iti spun: anul viitor nu iti va aduce nimic. Intocmai cum nici anul acesta nu ti-a adus nimic. Tot ce ai avut sau nu ai avut, tot ce ai reusit sau nu, toate castigurile si toate pierderile le-ai realizat tu, prin eforturi si actiuni proprii.
De ce tin sa iti transmit acest mesaj? Pentru ca o buna parte a ceea ce reusim sa facem se datoreaza energiei pe care o avem la inceput. Ce punem la temelia intentiilor si planurilor noastre conditioneaza reusita; fundatia pe care construim, desi ramane invizibila, e ceea ce determina cat de mari ne vor fi, de fapt, realizarile. Si tocmai de aceea vreau sa te rog sa nu iti lasi visul la voia a “ceea ce iti va aduce anul nou”, sa nu iti predai puterea in mainile norocului. Suntem fiinte creatoare, avem puterea sa facem planuri si sa le ducem la indeplinire, putem decide cum va fi anul nostru.
E un moment perfect sa iti iei cateva ore si sa treci in revista actiunile anului ce se incheie.
Pentru mine e al treilea an cand intre Craciun si Anul Nou ma uit peste tot ce am facut in timpul anului. Am cateva categorii – la ce trebuie sa renunt, ce fac mai putin, ce fac mai mult, ce fac nou, ce lectii imi iau si ce sarbatoresc. Nu doar profesional, ci si personal. Le scot in evidenta pe cele pentru care am nevoie de ajutor si care sunt de sarbatorit in doi si fac rost de doua ore si pentru asta. Pana acum s-a dovedit un moment emotionant si puternic pentru ca ne-am simtit responsabilizati sa ne tinem de ce am stabilit impreuna.
Chiar daca esti multumit de anul ce sta sa se termine, ce ai face, totusi, diferit daca ai avea sansa sa o iei de la capat? Daca – dincolo de cateva obiective pentru care ai luptat – ai fi avut un plan consistent de crestere, cum ar fi aratat 2019 pentru tine?
Fa-ti un plan de dezvoltare si, te mai rog ceva, nu iti incepe anul cu o pauza de sarbatori. Foloseste-te de sarbatori ca de un declansator, nu ca de o scuza pentru a incepe “de la intai ”. Ce teren mai fertil ai putea avea pentru obiectivele tale decat aceasta perioada de tihna, iubire si veselie? Foloseste-te de ea si incepe acum sa iti hranesti realizarile. Am invatat ca, indiferent de ce spunem, prioritatile ni se vad in portofel si in agenda. Stabileste de acum ce va fi important pentru tine anul acesta, pune in agenda, fa un plan pentru a avea banii necesari sa investesti in tine si in visul tau si la momentul respectiv doar asigura-te ca te tii de decizia de acum.
Anul 2020 va fi asa cum il vom face. Sa il facem magic!