fbpx

Stiu foarte multi oameni – poate ca si tu - care au intrat intr-un proces de dezvoltare personala dar, dupa ani de zile, sunt cam in acelasi loc. Si nu vorbim de cei care nu trec la actiune, ci chiar de oameni care aplica ceea ce stiu si tot nu par sa avanseze prea mult. Eu, una, aici am fost ani de zile.


De fapt, mai mult incercam sa aplic. De ce zic asta? Pentru ca modul in care facem lucrurile influenteaza mult ceea ce obtinem. E ca diferenta dintre zambetul autentic si zambetul prefacut: teoretic nu stii sa spui ce nu e la fel, dar te prinzi imediat cand zambetul pe care il primesti nu e sincer.
Cam asa e si cu actiunea:
• energia din care facem lucrurile influenteaza rezultatul;
• si ce ne asumam, de fapt, influenteaza – adica ne asumam sa facem actiunea sau sa obtinem rezultatul? Pentru ca atunci cand angajamentul e fata de rezultat, inseamna ca facem tot ceea ce e necesar, nu doar ce ne sta in putinta.
• si actiunea continua pentru atat timp cat va fi necesar, adica pereverenta, influenteaza rezultatul. De multe ori ne simtim testati si pentru ca angajamentul nu e fata de rezultat renuntam gandind „eu am incercat, dar nu merge”.
• si mai influenteaza si cat de stategice si ordonate sunt actiunile noastre – daca urmarim un scop precis, daca avem o directie consecventa sau daca actionam la intamplare, putin aici, putin acolo, pentru ca orice actiune care ne scoate din zona de confort ne ajuta sa crestem, nu?
Acum ca te-am provocat sa stabilesti obiective folosind intuitia, imaginatia (memoria viitorului) si perceptia, iti scriu ca sa ma asigur ca iti vei lua un pic de timp sa realizezi o declaratie a dorintei. Adica nu numai ca ti-ai folosit corect mintea sa identifici un obiectiv care sa te tina in priza si sa te provoace, dar il si formulezi intr-o maniera care te ajuta sa iti asumi pe deplin responsabilitatea pentru el si pentru actiunile tale.
Iti impartasesc formula propusa de Napolen Hill - 6 pasi simpli si extrem de eficienti:
(el vorbeste despre bani pentru ca rezultatele din domeniul financiar sunt usor cuantificabile si imediat vizibile, insa lucrurile functioneaza la fel indiferent de domeniul in care vizezi abundenta)

1. Stabileste cu exactitate ceea ce vrei
2. Stabileste ceea ce intentionezi sa dai la schimb pentru ceea ce vrei
3. Stabileste o data exacta pentru atingerea obiectivului tau
4. Intocmeste un plan – chiar si format dintr-o singura actiune, daca asta e ce vezi acum – si pune-l imediat in aplicare
5. Scrie o declaratie clara si concisa referitoare la ce vrei, pana cand, ce dai la schimb (energie, timp si bani) si descrie modalitatea prin care vrei sa faci asta
6. Citeste declaratia de doua ori pe zi – in timp ce citesti imagineaza-te, simte-te si percepe-te ca si cum ti-ai fi atins deja obiectivul
Cand am facut procesul acesta pentru prima data – nici nu stiu daca mai e nevoie sa zic – nu am respectat toti pasii. Ba nu am scris, ca tin eu minte; ba nu am citit, ca eram obosita seara; ba am amanat actiunea, ca am avut tot felul de urgente. Si stii ce? Cred ca cei mai multi dintre noi facem asa. Pana la urma, cartea lui Hill a fost vanduta in 10 milioane de exemplare, dar nu toti cititorii ei au devenit milionari. Abia cand am inceput sa iau in serios procesul – sa imi asum trecerea mea printr-un proces – alaturi de un mentor, actiunile au inceput sa dea rezultate.

Asa ca am ajuns ca in bancul ala in care cainele sta in usa si schelalaie. Oamenii care vin in vizita intreaba stapanul– De ce schelalaie cainele tau? – Sta pe un cui. – Pai si de ce nu se muta? – Nu il doare suficient.
Asa ca te intreb: cat de mult vrei ceea ce zici ca vrei? Si ce esti dispus sa faci pentru asta?